Friterade fiskbollar

Friterade fiskbollar

40 minEnkelt
222,15 kr
4 portioner20,67 kr per portion
Spröda fiskbollar som lätt blir hela familjens favorit. Dessa är tillagade i en Bosch Autocook; en slowcooker, riskokare, ångkokare, risottomaskin, fritös, sous vide och tryckkokare; Allt i en och samma maskin!

1 stLime
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stChilipeppar Röd
500 gTorskfilé Färsk
150 gKräftstjärtar
1 mskFärsk ingefära
1 stSalladslök
1 tskSalt Fint
1 stÄgg
1 lRapsolja
1 dlMajsstärkelse
0,5 dlSweet Chili
0,5 dlKoriander - färsk
Instruktioner
1

Fyll Autocooken med olja och lämna locket öppet. Tryck på ”Soft fry”, ”medium”, ”start”. Skär fisken i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med kräftstjärtar, ingefära, vitlök, chili, limesaft, koriander, salladslök, salt och peppar. Mixa till en jämn smet.

Forma till bollar och rulla i maizena. Lägg bollarna i korgen och sänk ner i ca 12 minuter. Låt rinna av och servera med limeklyftor, koriander och dippa i sweetchilisås.