Vegochorizo med hemmagjord ketchup och bostongurka
Anamma / Gustav Johansson

Vegochorizo med hemmagjord ketchup och bostongurka

1 tEnkelt
252,45 kr
6 portioner28,72 kr per portion
Klassiker i ny tappning! Korv med bröd är en riktig klassiker, här serveras vegochorizo tillsammans med hemgjord ketchup och bostongurka - SÅ gott! Obs! För att matcha sortimentet kan vissa varor skilja sig från originalreceptet som Gustav tillagat, kika gärna på Anammas hemsida för exakta produkter.

Bostongurka
0,5 dlStrösocker
0,5 dlÄttiksprit
1 tskSenapsfrö
0,5 stGul lök
1 krmSalt Fint
3 mskVatten
1 stGurka
1 stChilipeppar Röd
0,5 stRöd Paprika
6 stKorvbröd
480 gVegetarisk Korv Chorizo
50 gRostad Lök
0,5 dlSenap Ljus
Ketchup
0,5 tskSalt Fint
0,5 dlStrösocker
3 stLagerblad
400 gHela Tomater Konserverade
2 mskRapsolja
1 krmChiliflakes
0,5 stGul lök
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 dlTomatpuré
1,5 dlÄppelcidervinäger
Instruktioner
1

Bostongurka: skölj gurkan och finhacka den i ca 2-3 mm stora tärningar. Gör detsamma med löken och med paprikan, samt ev. röd chili om du vill ha starkare smak.

2

Hetta upp en kastrull med ättika, socker, vatten, senapsfrön och lite salt. Vänd ner de finhackade grönsakerna och låt puttra på låg/medelvärma i ca 20 minuter tills det blivit en tjock och krämig röra. Låt svalna lite innan servering!

3

Ketchup: skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs i rapsolja tillsammans med tomatpuré och lagerblad tills löken inte längre är rå och tomatpurén har fördelat sig i oljan och är genomstekt.

4

Vänd ner socker, äppelcidervinäger, salt, chiliflakes och krossade tomater och låt koka i ca 1 timme på låg värme tills tomaterna har reducerats rejält och blivit en tjock och krämig röra. Smaka av med salt, socker och vinäger efter smak.

5

Mixa ketchupen slät. Serveras kall!

6

Stek korven ca 12 minuter på medelvärme från fryst eller ca 4-5 minuter från tinat i lite rapsolja.

7

Rosta bröden i ugnen eller i stekpannan.

8

Servera korvarna i de rostade bröden. Ringla över senap och hemgjord ketchup. Toppa med din bostongurka samt rostad lök.