Kalventrecôte med sötsur sås, svartpepparglaserade morötter och lök

Kalventrecôte med sötsur sås, svartpepparglaserade morötter och lök

30 minEnkelt
575,75 kr
4 portioner75,02 kr per portion
Kalventrecôte med sötsur sås, svartpepparglaserade morötter och lök

500 gMorötter
1 tskSvartpeppar Hel
2 gLagerblad
1,5 tskÄttika
600 gEntrecote
80 gRöd Steklök
1,5 mskMat & Bak Smör
1,5 tskSvartpeppar
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
1,5 mskStrösocker
4 dlKalvbuljong
0,5 stDill - färsk
1,5 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek entrecôterna på bägge sidorna. Krydda ordentligt med peppar och salt. Stek dem färdiga i pannan. (innertemperaturen 57°). Tag en gryta och häll i buljongen. Tillsätt lagerblad och kryddor och låt det koka upp. Skala lökarna och morötterna under tiden. Dela morötterna på mitten och lägg i dom och lökarna och låt dem koka precis färdiga. Lyft upp grönsakerna och kyl ner dem. Slå i grädden och creme fraichen. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 5 minuter. Sila bort kryddorna och smaka av med ättika och socker. Mixa eller vispa kraftigt i smöret samt tillsätt salt och peppar. Vid servering tillsätts den hackade dillen. Lägg lökarna och morötterna i en kastrull med smör och några matskedar vatten. Låt vatten och smör koka in i morötterna och krydda ordentligt med grovmalen svartpeppar.