Solstänkt fläskfilé

Solstänkt fläskfilé

1 tEnkelt
307,65 kr
4 portioner47,37 kr per portion
Solstänkt fläskfilé

4 stCitron
2 mskRosmarin - torkad
1 dlFlingsalt
1 krmSvartpeppar
1,5 dlOlivolja
1 mskMat & Bak Smör
700 gFläskfile Färsk
0,3 stRosmarin - färsk
6 klyftaVitlök
Instruktioner
1

Marinad 1 6 dl vatten 1 dl salt, grovt 2 msk Rosmarin 4 vitlöksklyftor 2 citroner i skivor

Marinad 2 2 citroner, skal och saft 1,5 dl olivolja 2 vitlöksklyftor, pressade 2 kvistar Rosmarin, färsk Svartpeppar, grovmalen

TILLAGNING Sätt ugnen på 200ºC. Bryn köttet i en stekpanna. Lägg filén i en ugnsfast form. När termometern har nått 65ºC, efter ca 25 minuter, är köttet färdigt. Koka under tiden upp ingredienserna till marinad 1, i en kastrull. Låt svalna. Lägg ner den avsvalnade fläskfilén i marinad 1, täck över och förvara i kylen över natten eller ca 12 timmar. Skiva steken mycket tunt med en vass kniv. Lägg upp skivorna på ett fat. Blanda ingredienserna till marinad 2 och slå den över fläskfilén. Låt stå och dra några timmar innan serveringen. Använd gärna zestjärn när du river citronen. Dekorera med några rosmarinkvistar och citronklyftor.