Pulled chicken med picklad rödlök, chiliröra och majonnäs

Pulled chicken med picklad rödlök, chiliröra och majonnäs

1 t 30 minEnkelt
306,45 kr
4 portioner34,20 kr per portion
Pulled chicken med riktigt smakrika tillbehör där bland annat majonnäsen får god rökig smak från "liquid smoke".

1 dlVatten
4 stKycklingklubba Färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskSalt Fint
3 mskOlivolja
1 tskTimjan - torkad
Chiliröra
1 stChilipeppar Röd
2 stVanliga Tomater
0,5 tskSalt Fint
1 stRöd Paprika
Picklad rödlök
0,5 dlÄttiksprit
1 dlVatten
1 dlStrösocker
1 stRödlök
Majonnäs
2 mskVatten
0,5 tskSalt Fint
1 stÄgg
1 mskVinäger
1 mskDijonsenap
1 tskLiquid smoke
2 dlSolrosolja
Till servering
50 gSalladsmix
8 stPitabröd
Instruktioner
1

Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Mixa socker, vatten och ättiksprit. Häll lagen över löken och låt stå i minst några timmar.

Mixa äggula, vinäger, senap, salt och vatten med stavmixer. Börja med att droppa ner oljan under mixning och fortsätt sedan med en tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs. Smaksätt med rökarom.

Värm ugnen till 200 grader. Lägg kycklingen i en form. Ringla över olivolja och salta. Skala och dela vitlöksklyftorna och lägg dem i formen tillsammans med timjan, torkad eller färsk. Skär bort fästet på tomaterna och gör ett kryss i toppen. Lägg även tomater, paprika och chili i formen. Stek allt i ugnen i 20 minuter. Ta ut formen och häll i 1 dl vatten. Ta sedan upp chili, paprika, tomat och vitlök och kör allt inklusive vätskan med stavmixer till en slät sås.

Dra av skinnet på kycklingen och skär det i små bitar. Dra isär kycklingköttet med hjälp av två gafflar och lägg det tillsammans med skinnet i en skål. Stek kycklingen, skinnet och vätskan från skålen på hög värme i en panna strax före servering tills vätskan har dunstat bort – då blir kycklingen både varm och knaprig!

Servera kycklingen i pitabröd med picklad rödlök, chiliröra, majonnäs och några salladsblad.

Bild:

Marcus Lawett