Rostad päronsallad med ädelost och valnötter
Mia Troberg

Rostad päronsallad med ädelost och valnötter

45 minEnkelt
176,75 kr
4 portioner17,66 kr per portion
Den här salladen passar dig som vill ha en riktig smakexplosion!

Päronsallad
70 gSalladsmix
1 mskCitronjuice - råpressad
3 stPäron Anjou
1,5 dlValnötter
60 gÄdelost
Vinägrett
1 mskDijonsenap
1 mskFarinsocker
1 krmSalt Fint
1 mskCitronjuice - råpressad
3 mskValnötsolja
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Skala och dela päronen i halvor och kärna ur. Stryk citronsaft runt om så att de inte mörknar.

3

Lägg halvorna med hålet uppåt på bakplåtspapper.

4

Hacka valnötterna grovt. Mosa ihop med ädelosten och fördela fyllningen. Vispa ihop dressingen och ringla över päronen. Gratinera i cirka 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna i 15 minuter.

5

Lägg upp sallad på tallrikar och placera päronen på dessa. Strö gärna över lite örter och servera med eller utan bröd.

Näringsvärde: Kcal: 348, Protein: 7 g, Fett: 25 g, Kolhydrater: 22 g

Bild:

Susanna Livijn Wexell