Feel the beet
Lantmännen

Feel the beet

45 minEnkelt
304,40 kr
4 portioner27,57 kr per portion
Underbart smakrik rödbetsburgare med fetaost och avokdo. Tips: För allra bästa resultat använd det luftiga och saftiga brödet "Potato burger bun".

Friterad lök
1 lRapsolja
0,5 stGul lök
2 mskVetemjöl
Rödbetsburgare
1 stÄgg
0,5 tskSalt Fint
1 dlHavregryn
1 mskOlivolja
1 klyftaVitlök Färsk
0,5 krmSvartpeppar Malen
3 stRödbetor Färsk
0,5 stGul lök
75 gSvarta Bönor
0,5 stBasilika - färsk
4 stHamburgerbröd
Tillbehör
1 stAvokado
1 stTomater
150 gFetaost
25 gRuccolasallat
Instruktioner
1

Rödbetsburgare: Finhacka lök och pressa vitlöken. Råriv rödbetorna och krama ur vätskan. Skölj bönorna och mixa dem. Lägg lök, vitlök, rivna rödbetor och mixade bönor i en bunke och blanda med övriga ingredienser. Smaka av genom att provsteka en liten bit. Forma smeten till fyra burgare. Ställ i kylen.

2

Friterad lök: Skär 1/2 lök i tunna skivor. Vänd lätt i vetemjöl och skaka av så att det inte blir några klumpar.

3

Hetta upp olja i en kastrull till 160 grader. Lägg ner löken och fritera tills att den får fin färg och blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper.

4

Stek eller grilla rödbetsburgarna. Smula fetaosten, mosa avokadon och skiva tomaten. Rosta brödet och bygg ihop burgaren med alla tillbehör.