Kikärtsfritters med guacamole och majssallad [vegomatsedel.se v. 44]

Kikärtsfritters med guacamole och majssallad [vegomatsedel.se v. 44]

20 minEnkelt
173,00 kr
4 portioner18,57 kr per portion
Det här receptet kommer från tidningen Amelia nr 22:2015, sid 107 och är gjord av Malin Landqvist.

Kikärtsfritters
1 dlPanko
1 gSvartpeppar
0,5 tskSalt Fint
0,5 dlPersilja - fryst
1 mskVatten
1 stGul lök
2 mskPotatismjöl
400 gKikärtor Kokta
1 mskRapsolja
Majssallad
2 stMajskolv färdigkokt
0,5 stLime
1 stChilipeppar Röd
2 mskOlivolja
Guacamole
1 krmCayennepeppar
0,5 stCitron
2 krmSalt Fint
3 stAvokado
1 klyftaVitlök
Instruktioner
1

Skölj kikärtorna. Skala och hacka löken. Mixa ärtor, lök, persilja, potatismjöl och vatten. Smaka av smeten med salt och peppar. Forma till ca 16 bollar och vänd dem i pankoströbröd. Låt vila i 15 minuter innan du steker de frasiga i olja, ca 2 minuter per sida.

Skala och kärna ur avokadon. Mixa den i mixer eller mosa med en gaffel tillsammans med citronsaft, salt, vitlök och gärna lite cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.

Skiva och finhacka chilifrukten. Bland ner i olja och pressa ner limesaft. Blanda ner majskorn eller ät majskolvarna hela och droppa dressingen ovanpå.