Krämig squashsoppa med örter

Krämig squashsoppa med örter

40 minEnkelt
379,60 kr
4 portioner69,30 kr per portion
1 dm skivad purjolök 2 tsk margarin eller smör 200 g squash i skivor 1 stor potatis i bitar, 150 g 4 dl vatten ½ grönsaksbuljongtärning salt och peppar 1 tsk finrivet citronskal Tillbehör: 2 msk finhackad oregano 2 msk finhackad timjan 4 msk turkisk yoghurt 4 valnötshalvor

Tillbehör
4 mskOregano - färsk
8 mskMatlagningsyoghurt Turkisk
4 mskFärsk timjan
4 stValnötter
Soppan
1 tskSvartpeppar Malen
1 stGrönsaksbuljong
1 tskSalt Fint
4 tskMat & Bak Smör
0,5 stPurjolök
8 dlVatten
400 gSquash
300 gPotatis
Instruktioner
1

Fräs purjolöken i margarin eller smör i en kastrull.

2

Tillsätt squash och låt det fräsa med en stund. Rör ner potatis, vatten och buljongtärning. Låt soppan koka i 15–20 minuter tills potatisen är mjuk.

3

Ta upp några squashskivor och lägg dem åt sidan.

4

Kör soppan slät med en stavmixer. Låt soppan bli ordentligt varm. Smaka av med salt, peppar och citronskal.

5

Servera soppan med squashskivorna, oregano, timjan, yoghurt och smulade valnötter.

Psst! För en mer mättande effekt: lägg till 2 skivor lantbröd à 40 g + 2 skivor ost, 17% à 15 g = 325 kcal/portion.

180kcal/portion Ur MåBra nr 03, 2016