Veganska muffins med godisfluff

Veganska muffins med godisfluff

30 minEnkelt
192,20 kr
1 portion50,16 kr per portion
Imponera på dina gäster med dessa saftiga godismuffins som smakar både banan och kola. Extra bra är att godiset (dessa Bubs) är gjort på Fairtrade-certifierat socker, som innebär bättre arbets- och levnadsvillkor för sockerodlarna. I den här kladdkakan har vi använt Fairtrade-märkt socker och kakao. Det är råvaror som ofta odlas i länder med utbredd fattigdom. Med Fairtrade får den som odlat råvaran bättre villkor och försörjning. Läs mer på Fairtrade.se.

Godis-fluff
1 krmHushållsfärg Gul
1 krmKakao
60 gGodispåsar
300 gVäxtbaserad Visp
Kolamuffins
2 tskVaniljsocker
4 dlVetemjöl
1 dlMuscovadosocker
380 gKikärtor Kokta
2 dlStrösocker
2 tskBakpulver
1 dlMatolja
12 stBakformar Papper
1 dlHavrebaserad matlagning
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Sila över spadet från kikärtorna i en skål. Vispa kikärtsspad och sockret tills det blir lite tjockare, men fortfarande är rinnigt.

3

Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ned dem i smeten.

4

Häll i olja och grädde och vänd om tills du får en jämn, klumpfri smet.

5

Fördela smeten i 12 stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.

Godis-fluff:

6

Fördela vispgrädden i två kastruller.

7

Klipp godisbitarna så du får en hög med gula och en hög med bruna.

8

Lägg de gula bitarna i ena kastrullen och de bruna i den andra. Värm på svag värme och under omrörning tills grädden blivit slät. Obs! Grädden får inte koka, då kan såsen skära sig.

9

Tillsätt eventuellt gul färg i den gula grädde och kakao i den bruna för starkare färg.

10

Ställ in i kylskåpet tills godisgrädden blivit helt kall.

11

Sist vispar du upp grädden i två skålar till ett fluff och lägger det sida vid sida i en spritspåse. Spritsa muffinsen. Njut!