Falafel
Hemmakock

Falafel

40 minEnkelt
348,30 kr
4 portioner19,37 kr per portion
Falafel

Tillbehör
0,5 skivaFeferoni, (12 st)
4 stPitabröd
100 gGröna oliver, (12 st)
Sallad
20 gPersilja - fryst, (1 dl)
2 klyftaVitlök
0,5 tskStrösocker
100 gRödlök
200 gMorötter
100 gMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmÄppelcidervinäger
300 gVitkål
2 mskOlivolja
1 stÄgg
2 dlKikärtor
3 klyftaVitlök
1 mskVetemjöl
0,5 tskBakpulver
2 tskSpiskummin
0,5 tskKoriander - torkad
1 tskHavssalt
50 gGul lök
1 dlPersilja - fryst
Instruktioner
1

Lägg kikärterna i blöt över natten. Skölj dem en gång och kör dem i en matberedare. Sätt ugnen på 225 grader.

2

Tillsätt persilja, lök, vitlök, ägg, vetemjöl, spiskummin samt koriander och kör till en smet. Smaka av med salt och ev mer spiskummin. Avsluta med bakpulver.

3

Forma 12-16 små bullar och lägg dem i en smord ugnsfast form. Ringla över lite olivolja.

4

Stek falaflarna i 225 grader i 15 minuter. Vänd dem efter halva tiden.

5

Gör under tiden salladen. Lägg vitkålen i en skål.

6

Krama vitkålen med handen.

7

Blanda vitkål, lök, morötter, persilja, matlagningsyoghurt, vitlök, socker, äppelcidervinäger, salt och peppar.

8

Servera falaflarna varma i pitabröd tillsammans med sallad, oliver och feferoni.