Tortilla pizza med hommos, rostad aubergine och persiljesallad

Tortilla pizza med hommos, rostad aubergine och persiljesallad

30 minEnkelt
199,55 kr
4 portioner26,36 kr per portion
Obs! Att ha hemma: TAHINI. I det ursprungliga receptet används Piadina som är ett italienskt tunnbröd, men det går också bra med tortillas pizza.

4 mskOlivolja
2 tskKoriander - torkad
20 stKörsbärstomater
1 stPersilja - färsk
80 gCheddarost
1 stCitron
2 stAubergine
1 krmSvartpeppar
1 tskSpiskummin
1 stRödlök
2 krmSalt Fint
1 stGrön Paprika
1 mskVitvinsvinäger
300 gKikärtor Kokta
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 250 grader. Skär auberginerna i 1 cm tunna skivor. Lägg dem på en bakplåtpappersklädd plåt och pensla dem med 2 msk olja. Rosta högt upp i ugnen i ca 20 minuter till auberginen är gyllenbrun.

Persiljesallad Finhacka 1 kruka persilja, 1 rödlök och 1 grön paprika. Kvarta körsbärstomaterna. Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinägern, skalet av 1 citron och 1 msk olivolja. Smaka av med salt. Hommos Lägg avsköljda kikärtor i en mixer. Tillsätt 2 vitlöksklyftor, 3 msk olja, 1 msk tahini (sesampasta), saften från ½ citron, 1- 2 msk vatten, 1 tsk spiskummin, 2 tsk koriander, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Mixa allt till en slät röra. Om det blir för torrt så tillsätt mer vatten. Grovriv osten. Värm upp 4 pizzatortillas i ugnen. Bred ut hommosen på tortillas, fördela ost och auberginer ovanpå. Lägg en hög med persiljesallad överst.