Helgrillad fläskfilé med morots- och potatispaket

Helgrillad fläskfilé med morots- och potatispaket

30 minEnkelt
212,70 kr
4 portioner32,47 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v28)En härlig grillmiddag!

Potatis- och morotspaket
1 stCitron
50 gMat & Bak Smör
2 stVitlök Vanlig
400 gFärskpotatis
300 gVanliga morötter
0,1 stAluminiumfolie
0,5 stBladpersilja - färsk
1,5 tskFlingsalt
Fläskfilé + marinad
500 gFläskfile Färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 dlKinesisk soja
0,5 dlOlivolja
0,5 dlBalsamvinäger
0,5 stFärsk Chili
Tomatsallad
2 krmFlingsalt
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stBladpersilja - färsk
0,5 dlOlivolja
3 stKvisttomater
0,5 dlBalsamvinäger
1 stRödlök
Instruktioner
1

Börja med marinaden till fläskfilén. Dela chilin, skölj noga bort alla kärnor och hacka den fint. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop chili, vitlök, balsamvinäger, olivolja och soja till en marinad. Putsa fläskfilén fri från hinnor och senor. Lägg den i en plastpåse tillsammans med marinaden och låt marinera minst en halvtimme, gärna längre.

Borsta potatisen och skala morötterna. Dela morötterna i bitar och halvera stora potatisarna. Förkoka potatis och morötter i fem minuter i lättsaltat vatten. Skölj citronen noga och riv av dess skal. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Hacka persiljan. Vik en ”låda” av folie. Det behöver vara 3 lager i botten och ”lådan” ska gå att stänga. Lägg i potatis och morötter, klicka ner smöret. Strö över citronskal, vitlökshack och persilja. Stäng paketen. Placera på grillen i knappt 30 minuter.

Grilla köttet vackert rosa, ca 7-8 minuter per sida. Låt vila.

Skiva tomater och rödlök. Grovhacka persiljan. Blanda samman på ett vackert fat och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.

Alternativ till grill: Fläskfilén kan också tillagas i ugn. Börja då med att steka filéen runt om i en stekpanna i ett par minuter. Lägg därefter över i en ugnsfast form och laga färdig i 150 grader i 20 - 25 min. Potatispaketen kan tillagas i ugnen tillsammans med fläskfilén, men kräver ofta lite längre tid.