American apple pie
Linnéa Seidel

American apple pie

1 t 30 minEnkelt
130,75 kr
10 portioner5,77 kr per portion
Det här är en riktig ”farmor Anka paj”, dina gäster kommer garanterat bli imponerade om du bjuder på den till kaffet!

Pajdeg
2 tskStrösocker
1 mskSalt Fint
1 dlVatten
9 dlVetemjöl
225 gMat & Bak Smör
Fyllning
1 stÄgg
3 mskCitron
50 gMat & Bak Smör
6 stSvenska Äpplen
2 mskKanel
1 dlRåsocker Strö
Instruktioner
1

Blanda vetemjöl, salt och socker i en matberedare.

2

Skär smöret i små kuber och tillsätt dem.

3

Låt matberedaren snabbt pulsera ihop ingredienserna.

4

Tillsätt det kalla vattnet lite i taget. Degen skall fortfarande vara lite smulig.

5

Dela upp degsmulorna i två högar, arbeta snabbt samman till två degar. Platta ut varje deg till en ca 2 cm tjock platta. Svep in ordentligt i plastfolie och låt stå kallt i 60 minuter.

Fyllningen:

1

Börja med att kavla ut den ena av de två kylda pajdegarna.

2

Lägg den i en form och tryck till kanterna.

3

Skala och skiva äpplena, lägg dem i en bunke och strö över kanel och socker.

4

Ringla över citronsaften och blanda om.

5

Fyll pajskalet med äpplena, dela smöret i småbitar och fördela jämnt över pajen.

6

Kavla ut den sista pajdegen och lägg den över pajformen. Skär bort överflödig pajdeg och tryck ihop den övre med den undre. Gör ett par skåror i pajdegen.

7

Pensla med uppvispad äggula och strö eventuellt över lite strösocker.

8

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter.