Palak paneer med tomat och halloumi
Mari Begman

Palak paneer med tomat och halloumi

30 minEnkelt
355,10 kr
4 portioner53,18 kr per portion
Palak paneer med tomat och halloumi

400 gSpenat
200 gFärsk bladspenat
2 dlVispgrädde
2 tskSalt Fint
400 gRis
390 gKrossade Tomater
1 dlMatlagningsvin Vitt
2 mskTomatpuré
1 stSchalottenlök
2 mskFärsk ingefära
1 mskGaram Masala
2 stTomater
2 klyftaVitlök
1 stGrönsaksbuljong
3 mskOlivolja
Instruktioner
1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Skala all lök, klyfta schalottenlöken och tomaterna. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.

Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.

Tillsätt tomater, krossade tomater, matlagningsvin, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenaten.

Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna. Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Servera med ris.