Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
2 tsk | Vaniljsocker | |
2 dl | Vispgrädde | |
100 g | Färskost Naturell | |
Frosting | ||
50 g | Mat & Bak Smör | |
100 g | Färskost Naturell | |
0,5 st | Lime | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
4 dl | Florsocker | |
1 krm | Salt Fint | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
3 dl | Strösocker | |
1 tsk | Kardemumma Mald | |
1 tsk | Kanel Malen | |
2,5 tsk | Bakpulver | |
3 dl | Vetemjöl | |
0,5 st | Lime | |
3 st | Ägg | |
5 dl | Morötter | |
1,5 dl | Solrosolja |
Värm ugnen till 150 grader.
Riv morötterna fint. Vispa ägg och strösocker tills det blir vitt och fluffigt.
Rör ihop alla torra ingredienser och blanda ihop med ägg/socker.
Häll ned oljan, rivna morötter och juicen från ca 1/2 lime smeten och blanda ihop.
Häll smeten i en springform, ca 24 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter, känn efter med en potatissticka så att morotstårtan är färdiggräddad, om den är kladdig kan det hända att den sjunger ihop i mitten. Låt svalna.
Fyllning:
Dela morotstårtan längs efter på mitten. Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med vaniljsockret.
Bred fyllningen på den ena bottnen och lägg sedan över den andra.
Frosting:
Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sikta florsockret i en skål och rör ihop med övriga ingredienser. Använd sedan en smörkniv, spatel eller slickepott för att bre frostingen över morotstårtan.
Toppa med limezest, strössel, små morötter av t.ex sockerpasta eller något annat passande.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kardemumma Malen 30g Kockens