Morotstårta
Malin Andersson

Morotstårta

1 t 30 minEnkelt
145,75 kr
10 portioner5,81 kr per portion
Bjud på en riktigt saftig morotstårta som dessert! Den här morotstårtan passar bra att bjuda på vid alla tillfällen. De söta morötterna på toppen har vi gjort av sockerpasta och hushållsfärg, men det går naturligtvis lika bra att toppa med strössel, limezest eller något annat du tycker om.

Fyllning
2 tskVaniljsocker
2 dlVispgrädde
100 gFärskost Naturell
Frosting
50 gMat & Bak Smör
100 gFärskost Naturell
0,5 stLime
1 tskVaniljsocker
4 dlFlorsocker
1 krmSalt Fint
1 tskVaniljsocker
3 dlStrösocker
1 tskKardemumma Mald
1 tskKanel Malen
2,5 tskBakpulver
3 dlVetemjöl
0,5 stLime
3 stÄgg
5 dlMorötter
1,5 dlSolrosolja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 150 grader.

2

Riv morötterna fint. Vispa ägg och strösocker tills det blir vitt och fluffigt.

3

Rör ihop alla torra ingredienser och blanda ihop med ägg/socker.

4

Häll ned oljan, rivna morötter och juicen från ca 1/2 lime smeten och blanda ihop.

5

Häll smeten i en springform, ca 24 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter, känn efter med en potatissticka så att morotstårtan är färdiggräddad, om den är kladdig kan det hända att den sjunger ihop i mitten. Låt svalna.

Fyllning:

1

Dela morotstårtan längs efter på mitten. Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med vaniljsockret.

2

Bred fyllningen på den ena bottnen och lägg sedan över den andra.

Frosting:

1

Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sikta florsockret i en skål och rör ihop med övriga ingredienser. Använd sedan en smörkniv, spatel eller slickepott för att bre frostingen över morotstårtan.

2

Toppa med limezest, strössel, små morötter av t.ex sockerpasta eller något annat passande.

Bild:

Kerstin Eriksson