Taccopaj LCHF

Taccopaj LCHF

1 tEnkelt
557,10 kr
4 portioner30,94 kr per portion
Taccopaj LCHF

Äggstanning
2 dlEdamerost
2 dlCreme Fraiche Naturell
3 stÄgg
Fyllning
1 stLök
400 gKöttfärs - Nöt
1 klyftaVitlök
1 mskTomatpuré
3 mskMat & Bak Smör
1 stRöd Paprika
1 stMorötter
Pajskal på mandelmjöl
3 dlMandelmjöl
50 gMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
1 tskÄgg
Taccokrydda
1 tskLökpulver
1 tskVitlökspulver
2 krmCayennepeppar
0,5 tskSalt Fint
2 tskChilipulver
1 tskSpiskummin
2 tskPaprikakrydda
Instruktioner
1

Tacopaj Börja med fyllningen. Riv lök och morot grovt. Riv vitlöken på den fina sidan.

2

Tärna paprikan smått.

3

Bryn smöret och stek färsen tillsammans med tomatpurén.

4

Om purén får bryna en liten stund på hög värme, försvinner den lätt bittra smaken.

5

Tillsätt det rivna och stek ytterligare 3 minuter.

6

Krydda med tacokrydda och salt.

7

Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en bunke.

8

Tillsätt smör och ägg. Blanda ihop degen med händerna.

9

Tryck ut degen i små pajformar med fuktade händer. Ställ in i formarna i kylskåp i cirka 30 minuter, då sjunker de inte ihop under gräddningen.

10

Förgrädda skalet i cirka 5 minuter i 200 grader.

11

Fortsätt med äggstanningen. Vispa ihop ägg, crème fraiche och ost.

12

Krydda med salt och peppar.

13

Fördela tacofärsen i hela pajskalet och häll på äggstanningen.

14

Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Toppa med körsbärstomater och basilika.

15

Tacokrydda Blanda ihop alla kryddorna och häll upp i en tom burk med tätslutande lock.

Bild:

*