Saras Smarriga sockerkaka
Hemmakock

Saras Smarriga sockerkaka

1 tEnkelt
144,80 kr
8 portioner4,22 kr per portion
Med detta recept bakar du enkelt en riktigt god och saftig sockerkaka. Receptet fungerar utmärkt som det är men om man vill kan man använda det som grund och sen addera annat så som choklad, äpple, blåbär eller kokos. Med en riktigt bra grund är det bara fantasin som sätter gränser!

1,5 tskVaniljsocker
75 gMat & Bak Smör/Margarin
2 tskBakpulver
4,5 dlVetemjöl
3 dlRåsocker Strö
1,5 dlStandardmjölk
3 stÄgg
1,5 tskFlorsocker
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker pösigt.

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken och koka upp. Häll den sedan över ägg och sockerblandningen.

Häll i mjöl och vaniljsocker och rör om.

Häll sist i bakpulvret och rör om försiktigt.

Smöra och bröa en form och häll i smeten.

Grädda kakan på nedre falsen i 40 min.