Sigrid Báránys salmalaxtartar med färskost, wasabi och ingefära

Sigrid Báránys salmalaxtartar med färskost, wasabi och ingefära

30 minEnkelt
276,55 kr
4 portioner8,62 kr per portion
TIPS! Om du inte tycker om laxtartar kan du helt enkelt marinera laxen i lite soja, sesamolja och ingefära och grilla den.

Sesamtoast
2 stFormfranska
1 stÄgg
2 tskMat & Bak Smör
2 mskSesamfrö
Garnering
0,25 stGurka
1 mskKoriander - färsk
Färskost med wasabi och ingefära
100 gFärskost Naturell
0,75 tskWasabipasta
1 tskFärsk ingefära
1 tskLime
160 gLaxloin
1 stSalladslök
1 stÄgg
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Börja med att riva ingefäran och blanda ihop färskosten och smaka av.

Finhacka salladslöken. Separera äggulan från vitan men spara vitan till toasten. Skär laxen i små tärningar och blanda med äggulan och resten av ingredienserna samt 1-2 msk av färskosten. Smaka av med ingefära, wasabi, lime och salt. Tartaren ska ha en konsistens som går att forma till ägg med två skedar, inte för rinnig och inte för torr.

Kärna ur gurkan och strimla den fint. Skär kanterna av 2 skivor formfranska, smöra undersidan tunt och pensla ovansidan med uppvispad äggvita. Strö ut sesamfrö och platta till så att de fäster i äggvitan. Grilla brödet försiktigt på bägge sidor så att det steks och sesamfröna tar lite färg. Skär brödet diagonalt så att det blir fyra trekanter.

Bred ut färskost i ett jämnt, ganska tjockt lager på toasten. Lägg på ett lager av tartaren eller forma ägg av tartar med hjälp av två skedar och lägg ovanpå färskosten. Garnera med gurka och korianderblad.