Sigrid Báránys salmalaxtartar med misomajonnäs och sesamtoast

Sigrid Báránys salmalaxtartar med misomajonnäs och sesamtoast

30 minEnkelt
494,45 kr
4 portioner6,10 kr per portion
TIPS! Om du inte tycker om laxtartar kan du helt enkelt marinera laxen i lite soja, sesamolja och ingefära och grilla den.

Garnering
0,25 stGurka
Sesamtoast
1 stÄgg
2 stFormfranska
2 tskMat & Bak Smör
2 mskSesamfrö
Misomajonnäs
1 mskMisopasta
1 stÄgg
2 dlMatolja
1 mskLime
1 tskRåsocker Strö
Laxtartar
0,5 tskJapansk soja
1,5 tskFärsk ingefära
1 mskKoriander - färsk
160 gLaxloin
1 stSalladslök
1 krmTabasco
0,5 tskSesamolja
Instruktioner
1

Börja med misomajonnäsen. Separera äggulan från vitan, spara vitan till toasten. Blanda miso och äggula och vispa i oljan lite i taget. Blanda i råsocker och lime och smaka av.

Finhacka salladslöken. Skala och riv ingefära och hacka koriander. Skär laxen i små tärningar och blanda med 2 msk av misomajonnäsen och resten av ingredienserna. Smaka av med soja, lime och misomajonnäs. Tartaren ska ha en konsistens som går att forma till ägg med två skedar, inte för rinnig och inte för torr.

Kärna ur gurkan och strimla den fint. Skär kanterna av två skivor formfranska, smöra undersidan tunt och pensla ovansidan med uppvispad äggvita. Strö ut sesamfrö och platta till så att de fäster i äggvitan. Grilla brödet försiktigt på bägge sidor så att det steks och sesamfröna tar lite färg. Skär brödet diagonalt så att det blir fyra trekanter.

Lägg en klick misomajonnäs på varje sesamtoast. Gör små ägg av tartaren med två skedar genom att ta upp en sked tartar och skrapa av den med den andra skeden och sedan upprepa. Lägg äggen på majonnäsen och dekorera med gurka och koriander.

Servera med salladslök, gurka, korianderblad och misomajonnäs.