Provensalsk  ärtsoppa

Provensalsk ärtsoppa

10 minEnkelt
225,65 kr
4 portioner34,90 kr per portion
Grön ärtsoppa mer känd som Crème Ninon. Super enkel att göra och smakar härligt.

1 tskTimjan - torkad
500 gGröna Ärtor Frysta
1 stGul lök
100 gRökt Skinka
1 klyftaVitlök Färsk
250 gKvarg 10 procent
2 stGrönsaksbuljong
1 stRiven Gratängost
1 stFärsk timjan
1 stFormfranska
2,5 dlMatlagningsgrädde
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 250 grader alternativt grill.

2

Skala och hacka löken. Koka upp 7 dl vatten, buljongtärningarna i en kastrull.

3

Lägg i de frysta ärtorna, löken och 1 tsk torkad timjan. Låt koka ca 5 minuter.

4

Lägg brödskivor på bakplåtspapper på en plåt. Lägg en skinkskiva på varje brödskiva och strö över ost. Gratinera i ugnen så att osten smälter och får fin färg.

5

Blanda Kesella, pressad vitlök och finhackad timjan till en röra.

6

Mixa soppan slät, servera med en klick röra i varje tallrik och de gratinerade smörgåsarna.