Blomkålspizza
Hemmakock

Blomkålspizza

5 minEnkelt
260,40 kr
4 portioner13,79 kr per portion
Glutenfri pizza med zuchini och champinjoner!

Pizzasås
1 krmCayennepeppar
2 klyftaVitlök Färsk
1 mskBasilika - fryst
1 krmBasilika - torkad
390 gPasserade Tomater, (2 dl)
1 krmSvartpeppar
1 krmTorkad oregano
Pizzabotten
1 mskCitron
1 krmTorkad oregano
1 krmBasilika - torkad
3 mskLinfrön Krossade
1,5 dlRismjöl
3 mskVatten
1 krmSvartpeppar Malen
1 stBlomkål
Topping
1 stLök
70 gFärska champinjoner, (2 dl)
75 gKörsbärstomater, (1 dl)
2 dlHavregurt naturell
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pizzabotten: Krossa linfrö och lägg i vatten så att det tjocknar och kan ersätta ägg.

3

Mixa blomkålen i matberedaren så den får samma konsistens som ris. Stek med vatten i ca 5 minuter. Sila bort så mycket vatten det går.

4

Mixa alla ingredienser i en bunke. Lägg i mer vatten eller mjöl om det behövs för att nå den bästa konsistensen som ska likna "vanlig" pizzadeg.

5

Forma en pizza på bakplåtspapper och grädda i ca 25 min tills degen är guldfärgad. Lägg på topping och grädda i ytterligare 10 min.

6

Pizzasås: Mixa ihop alla ingredienser och sprid på pizzan.

7

Topping: Tärna och skiva alla ingredienser. Toppa med havreyoghurt alternativt Imat fraiche.

Bild:

rawness.se