Brasiliansk Feijoada på mitt vis
Madeleine Grem-Nielsen

Brasiliansk Feijoada på mitt vis

1 t 30 minEnkelt
385,50 kr
4 portioner33,47 kr per portion
Detta är Brasiliens nationalrätt;Feijoada. Den kan göras på en mängd olika sätt, men grunden för den här böngrytan är svarta bönor och kött. Det här receptet är en något enklare variant - jag har skippat märkliga grisfötter, knorrar och öron som man annars kan få på tallriken. Men smaken, den är fantastiskt god!

4 klyftaVitlök
2 stLagerblad
2 stGul lök
2 tskTabasco
1 tskSvartpeppar Malen
800 gSvarta Bönor
1 mskRapsolja
300 gChorizo
1 mskMat & Bak Smör
1 stKoriander - färsk
7 dlVatten
300 gRökt Sidfläsk Bit
500 gPasserade Tomater
Instruktioner
1

Skär det rökta fläsket i stora bitar. Skär korven i 2 cm stora bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs fläsket, korven, löken och vitlöken i en gryta.

2

Tillsätt vatten, passerade tomater och lagerblad. Koka upp och låt sjuda på svag värme i cirka 40 minuter eller mer. Ju länge koktid, desto mer smak.

3

Ta upp de stora fläskbitarna, skär bort fettet och lägg dem åter i grytan. Tillsätt de svarta bönorna och låt grytan sjuda på svag värme i cirka 5 minuter.

4

Smaka av med peppar och tabasco. Toppa grytan med hackad koriander.

Serveras med ris!

Tips: För en mustigare gryta, tillsätt 500 g rimmad oxbringa och låt koka tillsammans med de övriga ingredienserna (ej bönor) i cirka 2 timmar eller tills köttet blivit mört.

: För en mustigare gryta, tillsätt 500 g rimmad oxbringa och låt koka tillsammans med de övriga ingredienserna (ej bönor) i cirka 2 timmar eller tills köttet blivit mört.

Bild:

Susanna Livijn Wexell