Stoffes perfekta äggröra med körsbärstomater

Stoffes perfekta äggröra med körsbärstomater

20 minEnkelt
157,65 kr
8 portioner12,71 kr per portion
Finns det nån annan så enkel rätt som kan vara så god som äggröra? Nä, det gör det inte. Det finns heller ingen rätt som kan misshandlas så grovt som just äggröra. Vi bad vår kompis Stoffe skicka sitt recept på världens krämigaste äggröra med små tomater till.

Äggröra
1 dlVispgrädde
10 stÄgg
2 krmFlingsalt
3 mskMat & Bak Smör
Vitlöksstekta körsbärstomater
1 stRosmarin - färsk
1 dlOlivolja
3 klyftaVitlök
0,6 kgKörsbärstomater
Instruktioner
1

Knäck äggen i en skål, häll ner grädden,vispa ordentligt med en gaffel.

2

Ner med en klick smör i en teflonpanna på medelvärme.

3

När smöret smält häller du ner äggsmeten och låter den stelna lite, precis som om du skulle steka en omelett. När bottenskiktet stelnat drar du långsamt en stekspade genom röran.

4

Så fort det mesta av röran stelnat och blivit krämig så tar du av pannan från värmen.

5

Fortsätt dra med stekspaden och gulla klart äggröran på eftervärmen. I med en klick smör som får smälta i röran (kanske en liten skvätt grädde också), flingsalt och svartpeppar från kvarn.

6

Lägg äggröran på smörat, nyrostat vitt bröd och släpp ner en näve finhackad gräslök över kalaset.

Vitlöksstekta körsbärstomater Gör så här: 1 Värm olivolja i stekpannan. Skala vitlöksklyftorna. Lägg ner dem i pannan med rosmarinen och tomaterna. Se till att vitlöksklyftorna inte bränns vid. Rör försiktigt om i pannan då och då, men annars sköter det sig själv.

2

Efter 15–20 minuter kommer någon av tomaterna att spricka och läcka ut och karamelliseras ihop med vitlöken och bli till en reducerad tomatsky. När tomaterna fått en fin färg så är de färdiga att serveras.

Bild:

Erica Wessman