Bearnaisesås

Bearnaisesås

15 minEnkelt
114,80 kr
4 portioner7,73 kr per portion
Bearnaisesås

500 gMat & Bak Smör
0,1 stFransk dragon
0,5 dlRödvinsvinäger
0,5 dlPersilja
1 dlVatten
4 stSchalottenlök
1 tskVitpeppar Hel
6 stÄgg
Instruktioner
1

Skira smöret på svag värme i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan, men håll smöret varmt. Finhacka schalottenlöken och lägg i hacket i en kastrull tillsammans med en kvist dragon (eller dragon i vinäger på burk), vitpepparkorn, rödlöksvinäger och vatten. Låt koka ihop tills ungefär hälften återstår. Sila ner lökskyn i en ny kastrull och ställ den i ett vattenbad med hett vatten. Dela äggen och rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar. Ta bort kastrullen från vattenbadet och häll långsamt ner det smälta smöret i en fin stråle under ständig vispning. Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra.

Bild:

Martin Löf