Kungsbyns julskinka

Kungsbyns julskinka

45 minEnkelt
123,85 kr
8 portioner1,41 kr per portion
Receptet är framtaget av gården Kungsbyn, och ingår i Tastelines jultema.

Griljering
2 tskSirap Ljus
3 mskSenap Söt och Stark
2 stÄgg
Koka skinkan
1 stLagerblad
2 krmVitpeppar Hel
1 stJulskinka
2 krmKryddpeppar Hel
2 lVatten
Instruktioner
1

Koka skinkan: (Om du inte har färdigkokt skinka)

För att koka skinkan krävs en stor och rymlig gryta. Man får ett gott spad och en saftig skinka.

Vattna ur eller skölj skinkan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg sedan skinkan i en gryta. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp, skumma och tillsätt kryddorna. Sjud skinkan ca 50 minuter per kilo eller tills köttermometern visar 75°.

Ta skinkan ur spadet och låt den kallna. Ta bort svålen när den är så sval att den går att hantera. Lägg den på galler över långpanna med feta sidan upp. Griljera.

Griljera:

Värm ugnen till 250°. Skär av svålen på skinkan och putsa ev. av en del fett. Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat. Rör samman äggulor, senap och sirap. Bred på detta runt om. Griljera i 250° ugnsvärme i ca 15 min eller tills skinkan har fått fin färg.