Smörgåsar med olika pålägg
Mari Bergman

Smörgåsar med olika pålägg

15 minEnkelt
618,85 kr
4 portioner12,83 kr per portion
Förnya frukost- eller mellanmålsmackan med spännande pålägg. Vad sägs om en matig macka med keso, grönkål och stekt ägg eller en sötare variant med färskost, nötsmör och bär?

Mörkt rågbröd med keso, grönkål och stekt ägg
2 mskGrönkål
1 skivaSkivat rågbröd
1 stÄgg
0,5 tskSesamfrö
2 mskCottage cheese Naturell
Ljust surdegsbröd med färskost, nötsmör och bär
1 skivaSurdegsbröd
1 mskHallon Färska
2 mskFärskost Naturell
2 mskNötsmör
1 mskBlåbär
Ljust surdegsbröd med protinella och banan
0,5 stBanan
1 tskKakaonibs
1 tskKokoschips
1 skivaSurdegsbröd
2 mskNötsmör
Mörkt rågbröd med avokado och tångpärlor
1 mskTångpärlor Citron
0,5 stAvokado
1 skivaSkivat rågbröd
2 mskFärskost - Havre
1 tskKrasse
0,2 stRödlök
Instruktioner
1

Ljust surdegsbröd med protinella och banan: Ta fram brödet och bred på protinella nötsmör. Lägg på skivad banan, kakaonibs och kokoschips.

2

Ljust surdegsbröd med färskost, nötsmör och bär: Ta fram brödet och bred på färskost och nötsmör. Toppa med valfria färska bär och eventuellt några myntablad.

3

Mörkt rågbröd med avokado och tångpärlor: Ta fram brödet och bred på vegansk färskost. Toppa med skivad avokado, tångpärlor, hackad rödlök och krasse.

4

Mörkt rågbröd med keso, grönkål och stekt ägg: Ta fram brödet och fördela keso och grönkål på brödskivan. Stek ägget så som du vill ha det och lägg på mackan. Toppa med svarta sesamfrön.

Bild:

Nurlan Emir