Irländska älgfärsbiffar med ugnsbakade rotfrukter och görnsaker med balsamsmak
Mari Begman

Irländska älgfärsbiffar med ugnsbakade rotfrukter och görnsaker med balsamsmak

5 minEnkelt
434,40 kr
2 portioner78,31 kr per portion
Irländska älgfärsbiffar med ugnsbakade rotfrukter och görnsaker med balsamsmak

Färs
1 tskTimjan
0,5 mskRapsolja
1 tskMejram
1 stÄgg
0,5 mskLinfröolja
300 gÄlgfärs
0,5 stGul lök
1 tskDijonsenap
1 dlVatten
55 gVitlök
1 stFärska champinjoner
Ugnsbakade rotsaker
100 gBrysselkål
50 gBroccoli
1 mskVit balsamvinäger
1 stMorötter
100 gRotselleri
0,5 mskOlivolja
0,5 mskRapsolja
50 gBlomkål
0,5 tskMejram
0,5 stRödlök
1 stPotatis
Instruktioner
1

Blanda alla ingredienser till färsen med 1 msk whisky och 1/2 dl Fibrex tills smeten känns fast. Ställ i kylen. Forma sen fyra lika stora biffar och stek i rapsoljan 5-6 min på varje sida.