Kräftcheesecake
Malin Andersson

Kräftcheesecake

4 tEnkelt
297,65 kr
8 portioner22,30 kr per portion
Läcker skaldjurscheesecake med kräftröra, lika gott i små munsbitar som i förrätts-form. Receptet räcker till ca 15-20 små portioner eller 8 vanliga portioner. Rätten tar bara 20 minuter att tillaga, men ska sedan kylas minst 4 timmar.

Topping
0,3 stDill - färsk
50 gKräftstjärtar
Fyllning
1 krmSalt Fint
200 gKräftstjärtar
0,5 stRödlök
0,5 stDill - färsk
2 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stCitron
2 tskPepparrot Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
300 gFärskost Naturell
Botten
50 gMat & Bak Smör
200 gKavring
Instruktioner
1

Smält smöret och mixa sedan i matberedare med brödet till en smulig massa. Tryck ut bottnen i en form med löstagbara kanter. Ställ in i kylen.

Fyllning:

1

Sila av lagen från kräftorna och krama ur vätskan. Hacka dem grovt.

2

Finhacka rödlök och dill. Riv pepparroten fint.

3

Blanda ihop färskosten med creme fraiche samt zest från citronen, smaka av med salt, peppar och citronjuice. Rör ned kräftbitarna, lök och dill.

4

Bred ut fyllningen över bottnen och låt stå kallt minst 4 timmar, gärna över natten.

Servering:

1

Skär cheesecaken i små bitar och dekorera med en bit kräftstjärt och en liten dillkvist. Servera som förrätt eller på buffébordet.

Bild:

Kerstin Eriksson