Krossad stekt potatis med löjrom och brynt smör
Mari Bergman

Krossad stekt potatis med löjrom och brynt smör

30 minEnkelt
887,30 kr
4 portioner44,37 kr per portion
Krossad stekt potatis med löjrom och brynt smör är en trevlig och lyxig förrätt att bjuda på.

1 dlSmetana
500 gDelikatesspotatis
50 gLöjrom
1 stCitron - Eko
50 gMat & Bak Smör
0,5 stRödlök
1 krmSvartpeppar
1 mskGräslök - färsk
1 krmFlingsalt
1 mskDill - färsk
Instruktioner
1

Koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna.

2

Skala och finhacka rödlök.

3

Finhacka dill och gräslök.

4

Bryt potatisen i mindre bitar med händerna. Stek potatisen gyllene och krispig i smör.

5

Bryn smöret i en kastrull.

6

Montering: Fördela potatisen på tallrikar och toppa med smetana, rödlök, gräslök, dill och löjrom. Ringla över brynt smör och riv över lite citronskal. Krydda med en nypa salt och peppar. Klart att servera.

Bild:

Roland Persson