Senaps-”sill”
Mattias Kristiansson

Senaps-”sill”

15 minEnkelt
140,65 kr
4 portioner12,59 kr per portion
Auberginesill, en vegetarisk sill som kommer lura den mest inbitna sillälskaren! Använd vilken krämig sås eller simmig lag som helst och kör på som vanligt.

0,5 dlRapsolja
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlRåsocker Strö
1 krmSalt Fint
1 stDill - färsk
300 gAubergine
0,5 dlSenap Ljus
0,5 dlSenap Grovkornig
1 tskVitvinsvinäger
0,5 stPurjolök
Instruktioner
1

Skala auberginen och skär den i mindre bitar.

2

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och låt aubergine bitarna sjuda i ca 2 minuter. De får inte bada för länge, då blir de alldeles för mosiga.

3

Häll bort vattnet och skölj auberginebitarna i kallt vatten. Pressa sedan ut så mycket vatten som möjligt ur dem.

4

Rör ihop de två senapssorterna, rårörsocker, rapsolja, vinäger, finhackad dill, 1 dl strimlad purjolök, salt och svartpeppar i en skål.

5

Vänd ner auberginen och du har din alldeles egna auberginesill med senap.

Recept från boken "Välkommen till Vegoriket", Massolit Förlag.

Bild:

Linus Hallgren