Frittata med sparris och feta
Hemmakock

Frittata med sparris och feta

30 minEnkelt
225,50 kr
2 portioner45,46 kr per portion
Frittata kommer från Italien och är en typ av omelett som brukar serveras kall i småbitar. Gör gärna dubbel sats så har du till lunch dagen efter! Fler omelettrecept: Vegetarisk omelett

Sallad
1 stRödlök
1 mskOlivolja
2 tskCitronjuice - råpressad
1 stAvokado
100 gMango Färsk
65 gSalladsmix
Frittata
1 stGul lök
1 mskDill - färsk
125 gSparris Grön
50 gFetaost
4 stÄgg
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Vispa ihop ägg, salt och peppar. Tillsätt hackad dill.

2

Bryt av ändarna på sparrisen och dela resten i bitar. Skiva löken tunt.

3

Hetta upp olja i en stekpanna som tål ugnen. Mjukstek löken utan att den tar färg. Tillsätt sparrisen och låt fräsa några minuter. Slå på äggsmeten. Smula över fetaosten. Peppra. Skaka pannan ofta så att smeten inte fastnar. Sänk värmen och stek tills smeten stelnat. Ställ under grillelementet i ugnen på hög värme tills frittatan får fin yta.

4

Låt svalna något och skär upp i handflatsstora bitar.

5

Blanda ingredienserna till salladen och servera till omeletten.

Handfast-minus: Servera 1 handflata frittata tillsammans med 2 knytnävar sallad. Handfast: Servera 1 handflata frittata tillsammans med 2 knytnävar sallad och 1 skiva fullkornsbröd med mjukost.

Bild:

Itrim