Varm smörgåstårta

Varm smörgåstårta

40 minEnkelt
236,15 kr
2 portioner50,05 kr per portion
Varm smörgåstårta

150 gRiven Pizzaost
4 dlCreme Fraiche Naturell
2 stVanliga Tomater
3 dlVispgrädde
50 gDill - färsk
2 krmSvartpeppar
1 krmSalt Fint
3 stÄgg
100 gPurjolök
12 stFormfranska
140 gBacon Skivat
Instruktioner
1

Koka äggen. När de svalnat ska dem skalas, finhackas och blandas ihop med finhackad dill. Vispa grädden och blanda den med creme fraiche, salt och peppar. Skär baconen i bitar på ca 1x1cm, skiva upp purjolöken och stek detta tills det fått yta.

Dela upp grädden och creme fraichen i två olika bunkar. I den ena bunken ska ägg/dill blandas ner och i den andra bacon/lök.

Lägg några skivor bröd på en ugnsplåt med bakplåtspapper (det ska räcka till tre lager bröd). Lägg sedan på baconröran. Lägg på ett lager bröd och ovanpå det äggröran, lägg sedan på det sista lagret bröd.

Skiva tomaterna och lägg ovanpå tårtan. Strö osten i ett jämnt lager. Med fördel lite extra på kanterna då dessa lätt blir lite torra.

In i ugnen på 225grader tills tårtan fått en gyllenbrun färg. Tårtan får gärna stå 2-3 minuter innan servering.