Jennie Walldéns chilistekta biff med thaibasilika
Jennie Walldén

Jennie Walldéns chilistekta biff med thaibasilika

20 minEnkelt
253,75 kr
4 portioner50,04 kr per portion
Denna lättlagade chilistekta biff signerad Jennie Walldén är het och god. Tips! Dra ner på mängden chili om er familj är känsliga för heta smaker.

Biff
2 mskJapansk soja
1 mskMajsstärkelse
1 stGul lök
1 stThaibasilika
750 gRostbiff
1 stSpetspaprika
5 klyftaVitlök Vanlig
2 mskFarinsocker
1 mskRapsolja
0,5 stLime
2 stChilipeppar Röd
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tina laxfilén

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Biff: Skär köttet i tunna skivor över fibrerna. Blanda soja och majsstärkelse i en bunke. Lägg i köttet och blanda väl.

4

Skala och skär löken i tunna båtar och paprika i långa strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skiva chili tunt och plocka basilikablad.

5

Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja tills den börjar ryka. Stek köttet i 1 min tills det får färg runtom. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.

6

Hetta upp mer olja tills det ryker och fräs sedan lök, vitlök, paprika och hälften av chilin i cirka 2 min. Lägg tillbaka köttet i pannan. Tillsätt hälften av basilikabladen och låt fräsa ihop. Häll över soja. Strö över socker och pressa över limesaft. Vänd runt och servera genast med nykokt ris. Toppa med kvarvarande chili och basilika.

Näringsvärde: 529 kcal, 48 g protein, 11 g fett, 58 g kolhydrater

Bild:

Magnus Skoglöf