Frasiga parmesanflarn med löjrom, rödlök och citronkräm

Frasiga parmesanflarn med löjrom, rödlök och citronkräm

20 minEnkelt
1 012,85 kr
10 portioner33,54 kr per portion
Ljuvligt goda flarn toppade med löjrom, lök och citronkräm. Flarnen och citronkrämen går utmärkt att göra dagen innan och förvara i kylen. Receptet räcker till ca 15 flarn.

Parmesanflarn
150 gParmesanost
0,5 stPersilja - färsk
1 stRödlök
80 gLöjrom
1 stBakplåtspapper
Citronkräm
1 krmSalt Fint
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
1 stCitron
Instruktioner
1

Parmesanflarn: Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

2

Grovriv parmesanosten och fördela osten i runda ringar på plåten.

3

Grädda flarnen högt upp i ugnen i 10-12 min tills parmesanen får en gyllene färg (passa så att den inte bränns vid).

4

Ta ut flarnen och låt de svalna.

5

Citronkräm: Blanda creme fraiche med citronskal, salt och peppar i en skål.

6

Montering: Tina löjromen. Finhacka rödlök. Lägg en klick citronkräm på varje parmesanflarn. Toppa med löjrom, hackad rödlök och en kvist persilja. Klart att servera!

Recept och styling: Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir