Friterad jordärtskocka med vispad cheddarkräm
Mari Bergman

Friterad jordärtskocka med vispad cheddarkräm

30 minEnkelt
310,75 kr
10 portioner8,66 kr per portion
Friterad jordärtskocka med vispad cheddarkräm Vegetarisk, Glutenfri.

1 krmSalt Fint
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar
1 stCitron - Eko
2 mskFärskost Naturell
100 gCheddarost
5 dlFrityrolja
2 mskCreme Fraiche Naturell
600 gJordärtskocka
Instruktioner
1

Skrubba jordärtskockorna noggrant. Koka dem med skalet på i saltat vatten i ca 20 min.

2

Mixa samman riven cheddarost, färskost och creme fraiche i en matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar och tillsätt rivet citronskal. Fyll en spritspåse med cheddarkrämen.

3

Sila av vattnet till jordärtskockorna och låt de svalna.

4

Tryck till jordärtskockorna lite lätt med bladet på en kniv.

5

Hetta upp olja i en kastrull till 150 grader och fritera fem skockor åt gången i ca 3–4 min, tills de blir gyllene och krispiga på båda sidor. Lägg upp på hushållspapper och salta lätt.

6

Lägg upp de friterade jordärtskockorna på ett fat och spritsa cheddarkräm på varje skocka. Toppa med lite finhackad persilja.

Bild:

Lina Eriksson