Vintersallad med svartkål, ugnsrostad pumpa och ingefärsvinägrette
Kerstin Eriksson & Malin Andersson

Vintersallad med svartkål, ugnsrostad pumpa och ingefärsvinägrette

45 minEnkelt
491,60 kr
4 portioner32,24 kr per portion
Färgglad sallad med massor av smak från bland annat ugnsrostad pumpa och ingefärsvinägrett. Perfekt både som ensamrätt men även att ställa fram på buffébordet.

Ingefärsvinägrette
1 krmSalt Fint
0,75 dlOlivolja
0,5 krmSvartpeppar Malen
1,5 mskFärsk ingefära
2 mskRisvinäger
1 klyftaVitlök Färsk
1 stGranatäpple
1 stMuscatpumpa
500 gSvartkål
1 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
100 gGorgonzola
1 stApelsin
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda ihop med resterande ingredienser och rör ihop. Ställ kallt tills servering.

Sallad:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala pumpan och skär i kuber. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper, salta och peppra samt ringla lite olivolja över. Ugnsbaka ca 30 min.

3

Skär bort den hårda delen av stjälken på svartkålen, dela sedan kålen i ca 2 cm stora bitar. Pilla ut kärnorna ur granatäpplet och filea eller klyfta och skär apelsinen i mindre bitar.

4

Dela gorgonzolaosten i mindre bitar. Varva svartkål, ugnsbakad pumpa, gorgonzola, apelsin och granatäpple på ett stort fat eller i en skål. Ringla till sist vinägretten över salladen och servera!

Bild:

Kerstin Eriksson