Klassisk rabarberpaj
Carina Hejde

Klassisk rabarberpaj

30 minEnkelt
56,80 kr
8 portioner4,25 kr per portion
En lättlagad smulpaj med rabarber som serveras med vaniljsås eller vaniljglass. Pajen går utmärkt att frysa in om det blir över.

1,5 dlVetemjöl
1,5 dlHavregryn
500 gFärsk rabarber
1 mskPotatismjöl
1 dlStrösocker
125 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Ansa och skär rabarber i 0,5 cm stora bitar. Fördela rabarberbitarna i en pajform och strö över potatismjölet. Blanda runt.

3

Blanda socker, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tärna smöret och tillsätt i bunken. Nyp ihop allt till en smulig deg.

4

Fördela smuldegen över rabarbern i formen.

5

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 min.

6

Låt pajen svalna något och servera med exempelvis vaniljsås eller vaniljglass.

Bild:

Nurlan Emir