Råbiff på rödbeta med tryffelkräm, potatiskrisp, krasse
Mari Bergman

Råbiff på rödbeta med tryffelkräm, potatiskrisp, krasse

1 t 30 minEnkelt
346,65 kr
10 portioner13,19 kr per portion
Råbiff på rödbeta med tryffelkräm, potatiskrisp, krasse. Detta recept räcker till 10 små portioner, perfekt som lyxig mingelmat. Vegetarisk, Glutenfri. Innehåller: Senap.

Topping
1 krmSalt Fint
100 gParmesanost
200 gPotatis Fast
5 dlFrityrolja
15 gKrasse
4 mskKapris
Råbiff
2 krmSvartpeppar
3 mskOlivolja
600 gRödbetor Färsk
1 tskFlingsalt
1 mskVit balsamvinäger
Tryffelkräm
1 krmSalt Fint
2 tskDijonsenap
1 tskTryffelolja
2 stÄgg
1 krmSvartpeppar
1,5 dlRapsolja
2 tskVitvinsvinäger
Instruktioner
1

Råbiff på rödbeta: Värm ugnen till 225 grader. Skölj och skala rödbetorna. Ställ 150 gram av betorna åt sidan, dessa ska rårivas. Skär resten av rödbetorna i halvor.

2

Lägg rödbetshalvorna på ett ark ugnsfolie. Blanda med 1 msk olja och vik ihop paketet. Lägg paketet på en plåt och tillaga mitt i ugnen tills rödbetorna är helt mjuka, ca 1 tim. Låt svalna.

3

Riv de bakade och de råa rödbetorna grovt på ett rivjärn. Blanda rödbetsrivet med 2 msk olja, vinäger, flingsalt och peppar i en skål.

4

Tryffelkräm: Separera äggulor och äggvitor. Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Fyll en spritspåse med tryffelkrämen.

5

Topping: Hyvla små potatisar tunt med en mandolin.

6

Hetta upp olja till 160 grader och fritera potatisskivorna gyllene till krispiga potatischips. Lägg upp på hushållspapper och salta direkt.

7

Låt oljan gå ner till 140-150 grader. Fritera sedan kaprisen i oljan tills den puffar upp och blir krispig.

8

Montering: Ta fram 10 små tallrikar. Lägg upp rödbetsblandningen som små berg på tallrikarna. Spritsa rikligt med tryffelkräm runt om. Toppa med potatischips, friterad kapris, riven parmesanost och krasse.

Bild:

Christoffer Skogsmo