Tigerkaka med cream cheese-kräm

Tigerkaka med cream cheese-kräm

50 minEnkelt
107,90 kr
4 portioner20,64 kr per portion
Det här är inte en vanlig tigerkaka. Med philadelphiaosten blir den lite syrlig och otroligt mycket krämigare och godare än en vanlig tigerkaka. Prova att smaksätta krämen med lite finrivet apelsinskal. Blanda chokladsmet och ostsmet försiktigt, så att kakan blir snyggt melerad.(Recept av Tina Nordström)

Creme cheese-kräm
1,25 dlStrösocker
2 stÄgg
400 gFärskost Naturell
1 tskVaniljsocker
Chokladkräm
2,5 dlStrösocker
2 dlVetemjöl
3 stÄgg
200 gMat & Bak Smör
200 gMörk Blockchoklad
Instruktioner
1

Värm ugnen till 180°. Smöra en bakform. Smält choklad och smör i vattenbad i en kastrull. Vispa socker och ägg pösigt. Sikta ner mjölet och häll till sist ner chokladblandningen. Vispa philadelphiaosten med sockret, vanilj- sockret och äggen. Häll 1/4 av chokladsmeten i formen, häll på ostkrämen och avsluta med den sista chokladkrämen. Gör ett snyggt mönster genom att dra lätt med en sked i smeten. Baka i ugnen i 35–45 minuter.

Bild:

Charlie Drevstam