Karamelliserad rödlökshoummus
Mia Troberg

Karamelliserad rödlökshoummus

30 minEnkelt
79,75 kr
4 portioner10,15 kr per portion
En smakrik och syrlig hummus är den perfekta dippen till fredagsmyset. Dippa grönsaker, finncrisp eller använd den som sås till middagen.

1,5 mskCitron
3 mskVatten
0,5 tskSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
2 stRödlök
3 dlKikärtor Kokta
1 klyftaVitlök Vanlig
3 mskSesampasta
Instruktioner
1

Skiva löken och stek i oljan på medelvärme i 5 minuter. Salta och stek vidare i ca 20 minuter på låg eller medelvärme tills löken blivit helt mjuk.

2

Då 5 minuter är kvar av stektiden tillsätter du socker och balsamvinäger. Ta åt sidan. Spara lite rödlök till dekoration, resten lägger du i en mixer.

3

Tillsätt kikärter, vatten, tahini, vitlök, citronsaft, salt och peppar och mixa tillsammans med rödlöken till en jämn smet. Lägg upp och dekorera med lite rödlök.

Näringsvärde: Energi (kcal) 135,9, Protein (g) 6,5, Fett (g) 6,9, Kolhydrater (g) 9,8

Bild:

Linnea Swärd