Äppelpajssmoothie
Julia Thielen

Äppelpajssmoothie

15 minEnkelt
215,20 kr
4 portioner22,48 kr per portion
Mumsig smoothie med smak av äppelpaj. Gör frysta äppelbitar eller använd färdiga isbitar för att göra smoothien kallare. Originalreceptet är klimatberäknad till ca 0,2 kg CO2e/kg per portion. Det här receptet klarar kraven i WWF:s One Planet Plate koncept - recept beräknade för en klimatbudget. Se fler One Planet Plate-recept här. För att klara kraven i One Planet Plate: Välj ekologiskt certifierade dadlar, havregryn och banan.

2 stBanan
4 stÄpple Pink Lady
2 tskKanel Malen
2 dlHavregryn
6 tskDadlar
1 stCitron
4 dlHavredryck Naturell
2 tskKardemumma Mald
400 gSilkestofu
Instruktioner
1

Frysta äppelbitar (valfritt): Skölj och kärna ur äpplena. Tärna upp dem och vänd runt i några droppar citronjuice. Lägg dem i en burk eller påse och frys in. Det går självklart bra att hoppa över steget att frysa äppelbitarna och istället addera fler isbitar om man vill ha en kall och fastare smoothie.

2

Lägg havregryn i havredrycken för att mjukna i cirka 10 minuter, så får du en slätare konsistens på smoothien.

3

Mixa ihop tofu, äpple, banan, urkärnade dadlar, malen kanel, malen kardemumma, havregryn och havredryck.

4

Justera mängden havredryck om du vill ha en fastare alternativt lösare smoothie.

5

Tips: addera de frysta äppelbitarna eller isbitar i mixern om du vill ha en kallare smoothie. Häll upp i glas eller skålar och toppa med mer malen kanel och kardemumma.

Addera de frysta äppelbitarna eller isbitar i mixern om du vill ha en kallare smoothie. Häll upp i glas eller skålar och toppa med mer malen kanel och kardemumma.

För att klara kraven i One Planet Plate:

Välj ekologiskt certifierade dadlar, havregryn och citron.

Bild:

Julia Thielen