Zucchinibiffar med kallrökt lax
Mia Troberg Elonq

Zucchinibiffar med kallrökt lax

30 minEnkelt
527,50 kr
4 portioner72,52 kr per portion
Små grönsaksbiffar med läcker topping. Lyxigt till vardags eller till helgens fest.

Till servering
400 gLax Kallrökt
1 mskDill - färsk
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 stRödlök
1 stZucchini
1,5 tskFiberhusk
50 gParmesanost
0,5 stGul lök
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
1 stDill - färsk
1 stÄgg
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Skölj zucchini och riv den grovt. Salta lätt och låt stå i ca 10 minuter. Krama ur vätskan ur den rivna zucchinin och blanda med de övriga ingredienserna. Låt stå 10 minuter till, så att fiberhusken hinner svälla.

2

Stek små biffar i smör på medelvärme.

3

Servera med kallrökt lax, hackad rödlök, crème fraiche och dill.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsinnehåll: Energi (kcal)

398

0, Protein (g)

31

8, Fett (g)

27

2, Kolhydrater (g)

6

3

Bild:

Sanna Livijn Wexell