Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 st | Gurka | |
Guacamole | ||
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Chilifrukter | |
2 st | Avokado | |
0,25 st | Rödlök | |
2 msk | Citronjuice - råpressad | |
0,25 st | Koriander - färsk | |
0,5 st | Tomater | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt Fint | |
Picklad rödlök | ||
2 dl | Vatten | |
1 st | Rödlök | |
1 dl | Strösocker | |
0,5 dl | Ättika |
Skala löken och skär den i tunna skivor.
Koka upp vatten, socker och ättiksprit, rör om tills sockret löst sig helt. Sätt löken i en burk/skål och häll över lagen. Låt gärna stå i kylen (med lock) minst en halvtimme, gärna över natten.
Guacamole:
Mosa avokadon med en gaffel. Hacka tomat och chili. Finhacka koriandern.
Skala och hacka lök och vitlök och blanda ihop med övriga ingredienser. Smaksätt med pressad citron, salt och lite svartpeppar.
Servering:
Skär gurkan i ca 1 cm tjocka snittar.
Klicka ut 1 msk guacamole på respektive gurkbit och toppa sedan varje snitt med lite picklad rödlök.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Tomat Plommon baby Klass1 250g
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt