Veganska julköttbullar
Mari Bergman

Veganska julköttbullar

40 minEnkelt
108,85 kr
8 portioner11,91 kr per portion
Vegansk julmat - helt ljuvliga veganska köttbullar med smak av jul. Med den formbara färsen rullar du enkelt dessa köttbullar med glädje till julbordet. Det här receptet ingår i Mathems veganska julbord. Se alla recept som ingår vårt veganska julbord här

4 tskDijonsenap
850 gSojafärs
0,5 stPersilja - färsk
0,5 tskSalt Fint
1 tskKryddpeppar Malen
1 krmSvartpeppar
2 mskOlivolja
0,5 stGul lök
3 tskGrönsaksfond
Instruktioner
1

Lägg den tinade färsen i en bunke.

2

Skala och finhacka lök och fräs mjuk i hälften av oljan.

3

Tillsätt lök, dijonsenap, grönsaksfond, salt, peppar, kryddpeppar och finhackad persilja till färsen. Blanda om ordentligt och rulla bullar.

4

Hetta upp resterande olja i en stekpanna och stek bullarna på medelhög värme runt om i ca 2-3 min så att de får fin färg. Sänk värmen och låt köttbullarna steka klart i ca 10 min på låg värme.

5

Servera på julbordet.

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir