Tofusill
Mari Bergman

Tofusill

15 minEnkelt
59,85 kr
8 portioner2,77 kr per portion
En vegansk variant på den klassiska inlagda sillen. En given hit på det veganska julbordet. Det här receptet ingår i Mathems veganska julbord. Se alla recept som ingår vårt veganska julbord här

1 krmKryddpeppar Hel
3 stLagerblad
200 gTofu
0,5 stRödlök
1 dlStrösocker
1 krmFlingsalt
0,5 dlÄttiksprit
100 gMorötter
2 dlVatten
Instruktioner
1

Koka ihop vatten, ättiksprit, socker, lagerblad, 10 st kryddpepparkorn och flingsalt i en kastrull tills sockret löser sig.

2

Skär tofun i silliknande bitar.

3

Skala moroten och hyvla långa remsor. Skala och strimla rödlöken.

4

Lägg ner tofu, morot och rödlök i en glasburk och tillsätt lagen. Sätt på locket och låt stå i kylen över natten.

5

Servera på julbordet.

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir