Lax Toscana, italiensk rissallad och caprese
Korshags

Lax Toscana, italiensk rissallad och caprese

30 minEnkelt
642,25 kr
4 portioner114,97 kr per portion
Tips! Använd gärna Korshags varmrökta lax Toscana, men det går lika bra med annan smak.

Caprese (Tomatsallad)
0,5 dlOlivolja
0,5 stBasilika - färsk
200 gBurrata, (2 st)
400 gTomater
1 krmSalt Fint
Rissallad
1 stBasilika - färsk, (1,5 dl)
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskCitronjuice - råpressad
30 gRuccolasallat
2 mskOlivolja
65 gMandlar rostade, (1 dl)
1 klyftaVitlök Vanlig
380 gArborioris, (4 dl)
1 krmSalt Fint
50 gParmesanost
375 gLax Varmrökt
50 gKalamataoliver
Instruktioner
1

Rissallad: Koka riset mjukt i saltat vatten (rör inte för mycket i riset under kokningen!). Låt riset rinna av i en finmaskig sil.

2

Häll över i en stor skål. Låt svalna något och rör sedan ner citronsaft, olivolja, riven eller pressad vitlök och hackad basilika. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd slutligen ner rostade grovhackade mandlar, hyvlad parmesan och ruccola strax innan servering.

3

Caprese: Skär tomaterna i mindre bitar och lägg på ett fat. Bryt burattan i bitar och vänd ner i tomaterna tillsammans med basilika. Ringla över rikligt med olivolja. Krydda med salt.

4

Servera varmrökt lax Toscana med rissallad, caprese och ev. oliver.