Midsommartårta
Kokbok

Midsommartårta

1 tEnkelt
498,30 kr
10 portioner19,21 kr per portion
En ljuvlig midsommartårta som är gluten-, mjölk-, och sockerfri! Jordgubbstårtan gör garanterat succé bland alla gäster, stora som små. 1 sats ger 10–12 bitar. Recept från boken "Smarta sötsaker" av Ulrika Hoffer.

Botten
1 dlRiven kokos
100 gSötmandel Naturell, (1,5 dl)
1 mskVatten
300 gDadlar Torkade, (2 dl)
2 mskKokosolja
1 krmVaniljpulver
Topping
2 dlCashewnötter Naturella
1 stLime
200 gJordgubbar Fryst
1 stBanan
2 mskKokosolja
1 mskVatten
0,25 tskVaniljpulver
Garnering
250 gJordgubbar Färska
Instruktioner
1

Botten: Börja med att köra mandel och kokos i mixern tills de är finhackade.

2

Tillsätt övriga ingredienser till botten och kör tills du har en jämn massa. Späd eventuellt med lite vatten för att få en jämn, smetig konsistens.

3

Ta upp »degen« och platta ut den i en springform. Gör rent mixern och torka den helt torr.

4

Topping: Mixa cashewnötterna till ett grovt mjöl. I med övriga ingredienser och mixa till en tjock glasskonsistens. Späd eventuellt med lite vatten om det blir för »hackigt«.

5

Bred ut smeten över kakbottnen och ställ in i kylen en stund. När du tar bort formens kant kommer jordgubbssmeten att rinna ner över kanten. Det är bara fint.

6

Garnera gärna med färska jordgubbar, kokos och fina blad från citronmeliss eller mynta.

Bild:

Ulrika Pousette (Bonnier Fakta)