Fiskpinnar med örtkrossad potatis och gröna ärtor
Mari Bergman

Fiskpinnar med örtkrossad potatis och gröna ärtor

30 minEnkelt
119,85 kr
4 portioner14,18 kr per portion
Klassiska smaker som kommer uppskattas av både stora och små! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar
1 mskOlivolja
0,5 dlVetemjöl
50 gMat & Bak Smör
3 dlStröbröd
Köp hem
300 gGröna Ärtor Frysta
1 stPersilja - färsk
800 gPotatis Fast
600 gTorskfilé Färsk
2 stÄgg
Instruktioner
1

Värm ugnen till 100 grader.

2

Potatis: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

3

Skölj och grovhacka persiljan. Lägg smör och persilja i en stor skål och ställ åt sidan.

4

Fiskpinnar: Skär fisken i fiskpinnestora bitar. Salta och peppra efter smak.

5

Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll vetemjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vänd fiskbitarna först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Lägg alla fiskpinnar på en ren skärbräda.

6

Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fiskpinnarna ca 2 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Förvara de gärna i ugnen så att de håller värmen.

7

Tillbehör: Sjud ärtorna i vatten i en kastrull på spisen så att de blir varma. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål. Tillsätt en nypa salt och en klick smör.

8

Potatis: Sila av potatisvattnet. Tillsätt potatisen till skålen med smör och persilja. Krossa potatisen med en gaffel och smaka av med salt och peppar.

9

Servera fiskpinnarna med örtkrossad potatis och ärtor.

Näringsvärde: 553 kcal, 40 g protein, 14 g fett, 62 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir