Klassiska brownies
Malin Andersson

Klassiska brownies

45 minEnkelt
69,90 kr
1 portion39,54 kr per portion
Sega, mjuka och härligt chokladiga brownies! Brownies är enkla att baka och är lika goda i sin ensamhet som tillsammans med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass. Eller med färska bär. Eller med ännu mer smält choklad som ringlas över.

3,5 dlStrösocker
175 gMat & Bak Smör
2,25 dlVetemjöl
3 stÄgg
200 gMörk Blockchoklad
Instruktioner
1

Värm ugnen till 150 grader varmluft (175 över/undervärme).

2

Vispa upp äggen lätt i en skål, ställ åt sidan.

3

Bryt chokladen i bitar och smält i en kastrull på låg värme tillsammans med smöret.

4

Rör ihop sockret med chokladblandningen, tillsätt vetemjölet och rör om ordentligt.

5

Blanda i äggen och rör om tills du har en slät och blank smet.

6

Häll smeten i en form, ca 20x30 med bakplåtspapper och grädda i 30 minuter. Låt brownien svalna och skär sedan i bitar. Pudra gärna med lite florsocker innan servering.

Bild:

Kerstin Eriksson